Київське "Динамо" вже не стане "народним ВАТ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське "Динамо" вже не стане "народним ВАТ"

Фондовий ринок
197
27 листопада, закінчується термін викупу акцій ВАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ". З 28 листопада до 27 грудня акціонери Динамо зможуть обміняти свої акції на частку в створюваному ТОВ "ФК "Динамо" Київ". Рішення про це прийняли акціонери клубу 20 листопада. Раніше аналогічне рішення приймалося зборами акціонерів 12 червня поточного року.
Викуп здійснюється відповідно до домовленостей сторін, але за ціною не нижчою від номінальної вартості акції (1,000 грн). Статутний фонд ВАТ "ФК "Динамо" Київ" становить 171,990 тисяч гривень.
За офіційними даними на 20 листопада, більш ніж 10% акцій ВАТ "ФК "Динамо" Київ" володіють Згурський Валентин Арсенович і Суркіс Ігор Рахмільович. За даними агентства "Інтерфакс-Україна" на червень поточного року, Ігор Рахмільович Суркіс володів 81,1413% акцій "ФК "Динамо" Київ", Валентин Арсенович Згурський - 10,9977% акцій. Судячи з того, що рішення про перетворення ВАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ" у ТОВ було прийнято власниками 86,9% акцій (або 100% присутніх на зборах акціонерів 20 листопада) можна припустити, що пан Згурський не брав участь у даному заході.
Як офіційна причина перетворення ВАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ" у ТОВ заявлені "труднощі в організації проведення зборів акціонерів, відсутність можливості оперативно управляти акціонерним товариством через його вищий орган управління - збори акціонерів. Така організаційно-правова форма як Товариство з обмеженою відповідальністю дозволяє гнучко та оперативно планувати збори, тому що законодавство дозволяє товариству з обмеженою відповідальністю самостійно регулювати терміни проведення зборів учасників. Це дозволяє вищому органу товариства збиратися в зручний час для оперативного вирішення всіх питань, які входять у повістку зборів".
Офіційно оприлюднена причина перетворення організаційно-правової форми клубу виглядає досить дивно на тлі подій дворічної давнини. Нагадаємо, що у вересні 2005 року акціонери футбольного клубу "Динамо" (Київ), незважаючи на заборону суду, вирішили перетворити клуб із закритого акціонерного товариства у відкрите. У той період президент Федерації футболу України Григорій Суркіс виступив із заявою, що бренд "Динамо" (Київ) "не належить сьогодні Суркісам, цей бренд належить Україні" і запросив фанатів клубу стати його акціонерами. Однак, згодом ніяких кроків щодо перетворення ФК "Динамо" Київ" в "народне ВАТ" зроблено не було. Тепер же після перетворення клубу в ТОВ, цій мрії "динамівських" уболівальників уже не судилось здійснитися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас