Дорогий євро може нашкодити економіці Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорогий євро може нашкодити економіці Німеччини

Казна та Політика
317
Уряд Німеччини може переглянути прогноз економічного зростання, якщо євро буде залишатися сильним, сказав заступник міністра економіки Вальтер Отремба в інтерв'ю газеті Handelsblatt.
"Якщо обмінний курс євро буде залишатися високим тривалий час, не вдасться уникнути негативного впливу на експорт. Тоді уряду треба буде переглянути свій прогноз зростання (економіки)", - повідомив газеті Отремба.
Євро в минулу п'ятницю досяг історичного максимуму до долара на позначці $1,4968.
Міністерство економіки прогнозує, що темп зростання ВВП найбільшої економіки в Європі в наступному році складе 2,0 відсотки після збільшення на 2,4 відсотки цього року.
За словами глави асоціації німецьких експортерів BGA Антона Бернера, деякі експортери постраждають навіть при більш низькому курсі євро.
"Що стосується обмінного курсу євро/долар, я очікую, що нижньою межею стане $1,40, з яким деяким фірмам-експортерам, однозначно, упоратися буде не просто", - повідомив він газеті.
Він також відзначив, що волатильність на фінансових ринках вплине на німецький експорт.
"Якщо фінансова криза США буде поширюватися і далі давити на світову економіку, зростання німецького експорту в 2008 році може впасти до п'яти відсотків", - сказав Бернер, додавши, що цього року BGA очікує збільшення експорту Німеччини на 10 відсотків.
Останнім часом влада країн Європи все частіше висловлює свої побоювання відносно сильного євро і того, як високий обмінний курс валюти вплине на європейський експорт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас