Банк Northern Rock знайшов інвестора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Northern Rock знайшов інвестора

Валюта
184
За неофіційними даними, британський банк Northern Rock оголосить сьогодні як бажаного кандидата на своє поглинання консорціум на чолі з інвестиційною групою Virgin Group.
Очікується, що консорціум негайно після оголошення Northern Rock виплатить 11 млрд фунтів стерлінгів (15 млрд євро) з боргових зобов'язань Northern Rock перед Банком Англії, які оцінюються на суму 25 млрд фунтів стерлінгів (35 млрд євро), передає Reuters.
У британських ЗМІ також повідомляється, що пропозиція консорціуму була схвалена фінансовою владою Великобританії. Зокрема, йому була надана перевага перед пропозицією з боку американської приватної інвестиційної компанії JC Flowers. Напередодні на користь пропозиції консорціуму на чолі з Virgin Group висловилися і міноритарії Northern Rock, оскільки передбачувані умови угоди дозволять поточним акціонерам зберегти за собою близько третини активів банку.
У жовтні 2007 р. консорціум, у який крім Virgin Group входять американська страхова компанія American International Group, інвестфонди WL Ross і Toscafund, а також базована в Гонконгу інвестиційна група First Eastern, уперше запропонував "план порятунку" Northern Rock. Як повідомляли представники консорціуму, відповідно до запропонованого плану, група інвесторів має намір здійснити "уливання значної готівкової суми в Northern Rock, для того, щоб британський банк зміг провести додаткову емісію цінних паперів за ціною нижчою від поточної вартості акцій компанії". Відповідно до пропозиції консорціуму, після транзакції Northern Rock повинен бути перейменований в Virgin Money при проведенні відповідного ребрендінгу.
Нагадаємо, Northern Rock став однією з останніх великих жертв кризи на кредитних ринках світу. Банк зіштовхнувся із проблемами фондування на грошовому ринку, у результаті чого був змушений звернутися до Банку Англії за екстреним фінансуванням. Новини про це посіяли паніку серед 1,4 млн вкладників, які масово стали виводити свої внески з-під управління банку.
Після цього Northern Rock почав вести переговори з низкою потенційних покупців, серед яких найбільше часто звучала назва приватної інвестиційної групи JC Flowers, що навіть зарезервувала 15 млрд фунтів стерлінгів (30,64 млрд дол.) на випадок поглинання Northern Rock. Крім того, у числі потенційних "рятувальників" британського банку називалися американські Citigroup і Bank of America.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас