Економіка Індії цього фінансового року виросте на 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Індії цього фінансового року виросте на 9%

Казна та Політика
444
Цього року Індія збереже високі темпи економічного зростання, близькі до 9%. Про це заявив у п'ятницю 23 лютого міністр фінансів Індії Паланіаппан Чідамбарам.
"Економіка Індії в цей час росте зі швидкістю 8,6% у рік. З такою швидкістю ВВП країни збільшувався протягом останніх чотирьох років. В 2007-08 фінансовому році ми досягнемо показника економічного зростання, близького до 9%," - сказав міністр фінансів, звертаючись до бізнесменів з Ісландії, що прийняли участь у спеціальних урочистих зборах, організованих Конфедерацією індійської промисловості.
Чідамбарам також сказав, що ціни на нафту, які впритул наблизилися до позначки $100 за барель, продовжать рости далі, як і ціни на інші товари, у тому числі продовольство. "Ми повинні вжити необхідних заходів для того, щоб зберігати контроль над збільшенням цін," - додав він.
Говорячи про ознаки уповільнення економічного зростання у світі і невизначеності, що панує над світовими фондовими майданчиками, міністр фінансів сказав, що Індія "не може дозволити собі потрясіння, не може дозволити собі сильну волатильність на фондовому ринку", тому влада країни буде проводити обережну економічну політику.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас