Лук'яненко відкинув припущення про наявність політичного замовлення в податкових претензіях до "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'яненко відкинув припущення про наявність політичного замовлення в податкових претензіях до "Нафтогазу України"

Енергетика
185
Помічник першого віце-прем'єра, міністра фінансів України Миколи Азарова Віталій Лук'яненко відкинув припущення про наявність політичного замовлення в податкових претензіях до НАК "Нафтогаз України".
"Коментар по суті проблеми потрібно запитати в податкової, оскільки якого-небудь спеціального завдання вони не одержували, вони діють у відповідності зі своїми нормами, тому за податкову я коментувати не буду", - сказав він РБК-Україна.
За словами Лук'яненка, "є позиція уряду на цей рахунок, що "Нафтогаз України" - системоформуюча державна компанія, найбільший у країні платник податків". "Природно, уряд зацікавлений, щоб фінансово-економічна діяльність компанії була нормальною", - відзначив Лук'яненко.
"Про збільшення податкового навантаження на компанію мова не йде, але в державі не може бути зон, закритих для виконання податкового законодавства", - підкреслив помічник першого віце-прем'єра, що курирує податкову. "Тому ставлення таке: з одного боку, усіляка підтримка нормального існування і розвитку цієї компанії, з іншого боку, зрозуміла вимога повноти і своєчасності сплати податків", - резюмував Лук'яненко.
Нагадаємо, що сьогодні прес-служба "Нафтогазу України" поширила заяву про те, що органи Державної податкової адміністрації продовжують спроби заблокувати роботу компанії. Відповідно до повідомлення, блокувати роботу НАК податківці намагаються шляхом незаконного адміністративного арешту активів, що, на думку авторів документа, суперечить законодавству України.
22 листопада прес-служба "Нафтогазу України" повідомила, що українська делегація на чолі з головою правління компанії Євгеном Бакуліним перервала переговори в Москві і терміново вилетіла в Київ. Причиною такого рішення стала можливість силового захоплення адміністративної будівлі компанії співробітниками ДПА.
У свою чергу, у прес-службі ДПА заяву НАК "Нафтогаз України" вважають недостовірною і взагалі абсурдною. Силових дій проти НАК "Нафтогаз України" ДПА не тільки не проводила, але і не планувала, відзначили в прес-службі ДПА.
"Варто також відзначити, що податковий борг перед бюджетом підприємств компанії на 1 листопада 2007 р. становить понад 2,3 млрд грн. Несплачені в жовтні цього року 89,9 млн грн, про які згадували засоби масової інформації, посилаючись на заяву прес-служби НАК "Нафтогаз України", також увійшли в загальну суму податкового боргу компанії", - відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас