Одеса вперше продала право оренди земельної ділянки на аукціоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеса вперше продала право оренди земельної ділянки на аукціоні

Нерухомість
123
Одеса вперше продала право оренди на 25 років земельної ділянки площею майже 0,7 га на аукціоні за 11,56 млн грн при стартовій ціні 6,4 млн грн.
Як повідомив начальник управління земельних ресурсів Одеської міськради Олена Тютюнник по закінченні аукціону в п'ятницю, цільове призначення даної ділянки - будівництво одноповерхового аквапарку.
Орендна плата на період будівництва, що, на її думку протриває близько року, складе більше 75 тис. грн на рік, на період експлуатації - більше 376 тис. грн на рік.
О.Тютюнник не виключила, що орендна плата може зрости.
Однак перед початком аукціону можливість продажу Одесою права оренди землі в курортному районі міста була поставлена під сумнів. О.Тютюнник, зокрема, повідомила, що Госпсуд Одеської області заборонив реєструвати учасниками аукціону низку фірм. Однак трохи пізніше з'ясувалося, що суд заборонив реєструвати дві фірми, яких і так не було серед учасників торгів, і одну з назвою, схожою на назву одного з учасників торгів. У підсумку торги відбулися.
"Ми одержали постанову виконавчої служби про те, що нам заборонено реєструвати три фірми, як учасників торгів. Дві з них не внесли гарантійний внесок, і ми б їх і так не зареєстрували. Одна фірма має схожу назву. Це фірма-переможець, до речі. Однак у виконавчому листі виконавчої служби назва фірми трохи інша. Ми зрозуміли, що нам не заборонили саме цю фірму допускати до торгів", - сказала Тютюнник.
Як повідомлялося, у цей час відносно однієї з ділянок земельного аукціону, на якому було продано ділянку на Французькому бульварі, 60, майже за 52 млн грн ведеться судовий розгляд.
На аукціоні 23 листопада також була продана ділянка площею 0,33 га під будівництво магазину автозапчастин і кафе в один-два поверхи. Ця ділянка була продана всього з одним кроком за 386 тис. грн.
Тютюнник відзначила, що до кінця року її управління, можливо, проведе ще один аукціон, однак він навряд чи буде цікавий покупцям. У такий спосіб план надходжень у міськбюджет - близько 300 млн грн - управління не виконає.
Наступний цікавий для потенційних покупців землі аукціон відбудеться, за словами Тютюнник, тільки в січні.
У цей час, з урахуванням сьогоднішніх торгів доход Одеси від продажу землі склав близько 160 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас