Фаст-фуд замість каштанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фаст-фуд замість каштанів

Нерухомість
193
Часом і будинки в кілька поверхів можуть зіпсувати вид не гірше висотного монстра. Як, наприклад, об'єкт на пров. Т.Шевченка, 3, за два кроки від Майдану Незалежності, розглянутий на останній міськраді.
Зараз на місці майбутнього будівництва - шість 70-річних каштанів, які архітектор проекту Федір Федорчук вирішив знищити, і колишній продуктовий магазин, альтернатива якому навряд чи знайдеться. Замість них він запропонував 4-поверховий будинок, перші два поверхи віддадуть під ресторан "Пузата хата", третій - магазину зв'язку та останній - під офіси.
З огляду на те, що ділянка невелика (0,0973 га), і через неї йде проїзд до будинків у глибині двору, у новому будинку передбачена арка. Її і зробили, вирішивши прикріпити "особнячок" з одного боку - до готелю "Козацький", з іншого боку - до житлового будинку стародавньої архітектури. Правда, землевідведення і дозволів на "захоплення" чужої території в забудовника поки нема, але, за словами представника ТОВ "Пріоритет-2005", зараз це питання вирішується.
Архітектура будівлі, якій запропоновано зайняти вільний п'ятачок, може, і належить до якогось новомодного напрямку, але абсолютно не поєднується з навколишньою забудовою в центрі столиці. На щастя, зовнішній вигляд "новобудови" членів міськради не вразив. Вони погодилися з розміщенням об'єкта в цьому місці, але головний архітектор Києва Василь Присяжнюк рекомендував замовникові - ТОВ "Пріоритет-2005" оголосити конкурс на інший проект будинку.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас