ФДМУ проти приватизації Одеської кіностудії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ проти приватизації Одеської кіностудії

Фондовий ринок
127
Фонд державного майна України прийшов до висновку про недоцільність приватизації ЗАТ "Одеська кіностудія".
Як повідомили в прес-службі Фонду, ФДМУ прийшов до такого висновку, виходячи з необхідності забезпечення державного контролю за розвитком підприємства по основному профілю діяльності, визнаючи значення Одеської кіностудії художніх фільмів для українського кінематографа і культури в цілому, через умови створення ЗАТ "Одеська кіностудія", які передбачені Законом України "Про Загальнодержавну програму розвитку національної кіноіндустрії на 2003 - 2007 роки", а також з метою забезпечення виконання зобов'язань уряду України в відповідності із прийнятими нормативно-правовими актами, зокрема перед Національним союзом кінематографістів України.
ФДМ виступив співзасновником ЗАТ "Одеська кіностудія", у статутний фонд якого з боку держави був переданий цілісний майновий комплекс державного підприємства "Одеська кіностудія художніх фільмів" (м. Одеса, Французький бульвар, 33).
ЗАТ "Одеська кіностудія" було зареєстровано 2 грудня 2005 р., державна частка становить 50% статутного капіталу плюс 1 акція.
Недержавним співзасновником товариства, за пропозицією Міністерства культури та туризму, виступила ТОВ "Нова кіностудія", що оплатило 50% статутного капіталу мінус 1 акція товариства шляхом перерахування коштів у розмірі 31,1 млн. грн.
За поданням ТОВ "Нова кіностудія", головою Правління ЗАТ "Одеська кіностудія" був обраний відомий український журналіст Олександр Ткаченко.
Разом із цим, ще до завершення реалізації плану комплексної модернізації і технічного переоснащення кіностудії недержавний акціонер товариства - ТОВ "Нова студія" звернувся у Фонд державного майна із пропозицією щодо приватизації приналежних державі акцій ЗАТ "Одеська кіностудія".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас