ОПЕК не зможе контролювати "нафтові" ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК не зможе контролювати "нафтові" ціни

Енергетика
123
Країни ОПЕК не зможуть впливати на рекордно високі ціни на нафту, оскільки перегони цін провокують спекуляції і політичну напругу.
ОПЕК повинна зустрітися п'ятого грудня в Абу-Дабі, щоб обговорити політику постачання, і зараз картель перебуває під тиском з боку країн-споживачів нафти, які вимагають збільшення видобутку, щоб знизити ціни, що майже досягли 100 доларів.
"ОПЕК не може зробити багато", - сказав Шокрі Ганем з Національної нафтової корпорації Лівії, відповідаючи на запитання про те, які дії почне ОПЕК.
"Більшість країн добувають стільки, скільки можуть добути. Вони реагують на потреби ринку. Я не думаю, що ОПЕК зможе видобувати набагато більше".
Думка Лівії про нездатність ОПЕК виробляти більше нафти суперечить думці інших учасників групи.
Найбільший світовий експортер - Саудівська Аравія - минулого тижня повідомила, що ОПЕК може добувати щонайменше на 3 мільйони барелів нафти на добу більше, і весь цей резерв належить Ер-Ріяду.
Ганем повторив зауваження ОПЕК про те, що в збільшенні цін винні фактори, що не залежать від дій групи, такі як політична напруга на Близькому Сході і спекуляції.
"Якщо ви подивитеся на них, то зрозумієте, що не ОПЕК визначає ціну", - сказав він.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас