Азаров переконаний в успішному поступі проекту АН-148 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров переконаний в успішному поступі проекту АН-148

Казна та Політика
132
Повідомлення в окремих ЗМІ про те, що нібито Перший віце-прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив призупинити передачу документації щодо виробництва АН-148 російській стороні, є неправдивими і недобросовісними. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Можна припустити, що вони інспіровані противниками масштабного українсько-російського співробітництва в аерокосмічній галузі.
Адже насправді ситуація протилежна: зовсім недавно Микола Азаров провів розширену нараду з питань інтенсифікації міждержавного проекту виробництва найперспективнішого в Європі середньомагістрального літака.
Під час наради було відзначено, що проект здійснюється нормально, а проблеми, які об’єктивно виникають, погоджено вирішуються. За підсумками наради всі українські учасники проекту отримали відповідні доручення, які мають забезпечити неухильне, вчасне виконання виробничих програм і технічних регламентів випуску АН-148 на підприємствах України і Росії.
Також і остання коопераційна нарада, яка відбулася у листопаді поточного року у російському державному авіаконцерні, засвідчила, що у наших партнерів немає претензій до українських розробників та виробників авіаційної техніки, які беруть участь у програмі АН-148. Перешкод у виробнично-технічному і документальному забезпеченні виробництва АН-148 не виникло.
Українсько-російське співробітництво в авіаційній галузі базується на міжурядовій угоді 1993 року. За майже 15 років дії цієї угоди жоден український і російський уряд не піддавав сумніву необхідність співробітництва в авіабудівництві, не піддавав ревізії принципи та мету угоди.
Українські підприємства впродовж багатьох років успішно беруть участь у коопераційних програмах з виробництва та обслуговування літаків АН-148, АН-140, АН-124, ЯК-130, ТУ-334, БЕ-200 а також у всіх програмах вертолітобудування у Росії.
Микола Азаров висловив переконання, що Уряд України і надалі буде всіляко розвивати співробітництво та науково-технічну і виробничу кооперацію з Російською Федерацією в такій пріоритетній для нас галузі, як авіакосмічна промисловість.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас