Данія обговорить перехід на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія обговорить перехід на євро

Валюта
174
Данія проведе референдум, на якому будуть обговорені питання входження країни до зони євро, а також скасування деяких обмежень у відносинах з Європейським союзом. Зокрема, мова йде про більш щільне співробітництво в сфері оборони та безпеки.
Про це в четвер заявив прем'єр-міністр країни Андерс Фог Расмуссен. Датчани проголосували проти введення єдиної європейської валюти в 2000 р. Крім того, країна зволіла обмежити співробітництво з ЄС у деяких ключових сферах. На думку прем'єр-міністра, зараз наступив момент, коли потрібно переглянути підхід щодо ЄС.
Дата проведення референдуму поки не була призначена. Датський прем'єр лише відзначив, що це відбудеться протягом наступних 4 років. Поки не зрозуміло, чи буде проведені референдуми з кожного окремого пункту відносин з ЄС, або перехід на євро і скасування обмежень на співробітництво з Євросоюзом будуть предметом одного плебісциту.
Данія в 1992 р. відмовилася підписати Маастріхтський договір про співробітництво в Європі. Роком пізніше країна схвалила переглянутий договір, що залишив за нею право не приєднуватися до Європейської банківської системи з єдиною валютою і європейській системі безпеки. Расмуссен вважає, що ці обмеження гальмують розвиток Данії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас