ЄС змусив Китай робити якісні іграшки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС змусив Китай робити якісні іграшки

Казна та Політика
125
Китай значно просунувся в процесі боротьби з експортом бракованих і небезпечних іграшок, - заявляє Єврокомісія. Незадовго до цього європейські чиновники загрожували заборонити ввезення китайських іграшок, побоюючись збільшення до Різдва продажів потенційно небезпечної продукції.
"Китай приклав багато зусиль до поліпшення якості експортованих іграшок", - заявив сьогодні, 22 листопада, представник МЗС КНР Лю Цзяньчао.
Тільки з липня по вересень 2007 року китайська влада провели за рекомендацією європейців 184 розслідування. Приміром, за попередній рік розслідування проводилися лише у 84 випадках.
Крім того, на початку листопада стало відомо, що китайські чиновники перевірили в провінції Гуандун понад 1700 фабрик іграшок і відкликали експортні ліцензії у 764.
Ще 690 компаніям було дане розпорядження вжити заходів з підвищення якості своєї продукції у встановлений термін.
З початку нинішнього року були відкликані мільйони китайських іграшок з побоювань, що вміст у них свинцю перевищує припустимі норми, а також у тому, що в них входять сильні магніти, які легко відділяються від іграшок.
Нагадаємо, що раніше китайський уряд заборонив експорт іграшок під торговельними марками Bindeez і Aqua Dots, у яких містються небезпечні хімікати.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас