Група інвесторів має намір вкласти 1,7 млрд дол. в реконструкцію НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група інвесторів має намір вкласти 1,7 млрд дол. в реконструкцію НСК "Олімпійський"

Нерухомість
177
Група інвесторів має намір вкласти 1,7 млрд. доларів у реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві до 2010 року.
Про це журналістам сказав координатор проекту Володимир Буланьков.
Він не назвав компаній-інвесторів, повідомивши, що замовником проекту виступає НСК "Олімпійський".
Ініціативна група, у яку ввійшли представники іноземних та українських архітектурних, будівельних компаній, проектних інститутів розробили проект реконструкції "Олімпійського".
Загальна вартість даного проекту становить приблизно 2 млрд. доларів, з яких 1,7 млрд. - кошти інвесторів, інші - позикові.
Для інвестування проекту реконструкції зараз створюється інвестиційний фонд, у який увійдуть найбільші банки Європи, Росії та України.
Проект припускає повну реконструкцію без зносу існуючого стадіону.
Він являє собою багатофункціональний комплекс загальною площею 1,672 млн. кв. м і висотою 37 поверхів, у який увійде 4 готелі на 4 тис. місць, паркінг на загальну кількість машиномісць - 8 тис., два олімпійських парки, реконструйована ковзанка "Крижинка" і ще 3 створених ковзанки, конференц-зали, експоцентр, нові ескалаторні дороги.
Комплекс планується виконати зі скляних конструкцій у формі колізею.
При цьому один парк буде створений на прилягаючій до стадіону території, другий на місці старих тенісних кортів.
Також передбачене будівництво торговельного комплексу загальною площею 85 тис. кв. м.
Планується, що реконструкція буде завершена в 2010 році.
Буланьков вважає, що існуючий ескізний проект реконструкції "Олімпійського", схвалений Містобудівною радою Києва, застарів, оскільки не можна розглядати реконструкцію тільки стадіону без інфраструктури.
Він також сказав, що були проведені переговори з усіма власниками і користувачами земельних ділянок, розташованих біля стадіону.
"Ми провели попередні переговори з усіма власниками землі, у нас є попередні договори про співробітництво з усіма", - сказав він.
У тому числі були проведені переговори із забудовником ТРЦ "Троїцький" компанією "Юджин", під час яких сторони домовилися, що їхні проекти не заважають один одному.
Як повідомляло агентство, раніше Містобудівна рада Києва схвалила ескізний проект реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський", розташованого на вулиці Червоноармійській, 55 у Печерському районі столиці.
У грудні Містобудівна рада Києва схвалила концептуальний проект реконструкції і розвитку Національного спортивного комплексу "Олімпійський".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас