Порошенко припускає лібералізацію умов переказування валюти за кордон для фізосіб до 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко припускає лібералізацію умов переказування валюти за кордон для фізосіб до 2008

Валюта
137
Глава Ради Національного банку Петро Порошенко припускає лібералізацію до кінця нинішнього року умов переказування валюти за кордон для фізичних осіб.
Про це він заявив журналістам.
"Ми повертаємося до лібералізації валютного законодавства. Те, що в компетенції Нацбанку, що обмежує права і свободи людей - буде скасовано...Це питання може бути вирішене до кінця нинішнього року", - сказав він.
Порошенко відзначив, що рада НБУ знайшла взаєморозуміння по даному питанню із правлінням Нацбанку.
"У мене склалося враження, що правління (НБУ) розділяє таку позицію", - сказав він.
Раніше НБУ заявляв про намір лібералізувати валютне регулювання.
Як повідомляло агентство, у квітні 2007 Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №3043, що передбачає дозвіл фізичним особам (резидентам і нерезидентам) вивозити за кордон готівкові кошти (як національну, так і іноземну валюту) без обмежень.
Законопроект також передбачає, що фізособи і юрособи, що є резидентами України, мають право без обмежень відкривати рахунки в інвалюті в закордонних банках, розташованих на території країн-учасниць Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) або країн-учасниць організації FATF.
На думку авторів законопроекту (депутати Ради 5-го скликання Юрій Воропаєв, Ігор Прасолов і Віталій Хомутинник від фракції Партії регіонів), прийняття документа дозволить лібералізувати валютний ринок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас