Біля берегів Бразилії виявлено запаси нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля берегів Бразилії виявлено запаси нафти

Енергетика
169
"Бог - бразилець" - так відреагував президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула на повідомлення уряду про те, що біля берегів країни виявлені значні запаси нафти.
"Це відкриття... доводить, що Бог - бразилець," - викликнув він, вимовляючи промову в президентському палаці в столиці країни Бразиліа.
Його теологічне відкриття не оригінальне, повідомляє AFP: більшість бразильців упевнені, що Бог відрізняє їхню країну, виділивши в її розпорядження чимало природних ресурсів.
Вийшовши минулого тижня з публікацією про запаси нафти у світі, також висловився в подібному дусі в заголовку "Бог, можливо, справді бразилець".
Уряд Бразилії і державна нафтова компанія Petrobras оголосили два тижні назад, що на шельфовому родовищі Tupi нафти досить, щоб збільшити національні нафтові запаси на 50%. Бразилія може добувати на шельфі приблизно вісім мільярдів барелів сирої нафти і природного газу.
Відкриття найбільшого родовища нафти біля південно-східного узбережжя країни потенційно може перетворити Бразилію у світового постачальника енергії, просунувши її в число 10 найбільших виробників нафти у світі.
В обох Америках у наступні п'ять років Бразилія може випередити Мексику і Канаду за обсягом нафтових запасів, пропустивши вперед себе в цій енергетичній ієрархії тільки Венесуелу і Сполучені Штати, передає newsru.
Країни регіону вже відчули потенційні загрози і вигоди від цього відкриття. Президент Венесуели Чавес нервово пожартував, що Лула став тепер "нафтовим магнатом" і негайно запропонував йому створити регіональний "амазонський" нафтовий альянс.
У той же час бразильський Petrobras вийшов 20 листопада зі спільного з Венесуелою проекту розробки родовища природного газу, посилаючись на "технічні та економічні причини". Компанія заперечувала, що її рішення має будь-яке відношення до відкриття Tupi.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас