Керівництво "Нафтогазу" змушене перервати переговори в Москві через блокування роботи компанії податківцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво "Нафтогазу" змушене перервати переговори в Москві через блокування роботи компанії податківцями

Енергетика
255
Делегація Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на чолі з головою правління компанії Євгенієм Бакуліним змушена терміново перервати переговори про умови постачання природного газу в Україну в 2008-2010 роках, які проходять у Москві, і повернутися в Київ через загрозу блокування роботи державного холдингу податковими органами, повідомляється в прес-релізі НАКу в четвер.
"Делегація НАК "Нафтогаз України", яку очолює голова правління компанії Євген Бакулін, змушена передчасно призупинити переговори з ВАТ "Газпром" щодо постачання природного газу в Україну на 2008-2010 роки. Євген Бакулін терміново прибуває в Київ через загрозу блокування податковими органами України роботи компанії силовим шляхом", - відзначається в повідомленні.
"Нафтогаз України" має інформацію про можливість силового захоплення адміністративної будівлі компанії податковими органами з метою арешту діяльності держхолдингу. Податківці, за наявною інформацією, мотивують свої дії існуванням непогашеної заборгованості НАКу перед державним бюджетом у розмірі 89 млн грн, що сформувалася наприкінці першого кварталу 2006 року, коли компанію очолював Олександр Болкісєв.
"Компанія звертає увагу на неадекватність мети і засобів її досягнення, до яких має намір удатися Державна податкова адміністрація України. Зневажливе ставлення податківців до компанії під час украй важливих для країни переговорів ставить під загрозу нормальні ділові відносини "Нафтогазу України" з партнерами та істотно погіршує імідж України перед міжнародними інвесторами", - відзначається в прес-релізі.
"Нафтогаз України" нагадує, що з 2005 року податкове навантаження на компанію постійно росте і в 2007 році досягне майже 20 млрд грн (у порівнянні з 5,7 млрд грн в 2004 році), що унеможливлює повноцінний розвиток нафтогазового комплексу країни.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також у транспортуванні нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас