Втрати по іпотечних кредитах subprime в США можуть сягнути 300 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати по іпотечних кредитах subprime в США можуть сягнути 300 млрд дол.

Кредит&Депозит
210
Втрати, пов'язані з дефолтами по іпотечних кредитах високого ризику (класу subprime), з уповільненням економічного зростання і зі зниженням цін на будинки, можуть досягти в США $300 млрд, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
З 31 жовтня капіталізація світових фондових ринків скоротилася на $2,9 трлн, у той час як колапс ринку subprime у США привів до списання активів найбільшими світовими банками на $50 млрд. Долар США може продовжити зниження у зв'язку з тим, що закордонні інвестори більше не прагнуть купувати високоприбуткові складні фінансові інструменти, забезпечені кредитами subprime, говориться в доповіді.
"Останні новини говорять про те, що пристосування економіки до нових умов забере тривалий час, - вважають автори доповіді. - Деякі спостерігачі вважають рецесію в США більш ймовірною, ніж раніше".
За даними опитування Національної асоціації економіки і бізнесу, число економістів, що прогнозують рецесію, подвоїлося за останні два місяці.
"Близько однієї п'ятої кредитів subprime перебувають під загрозою дефолту, - відзначається в доповіді ОЕСР. - Остаточний розмір втрат і ступінь їхнього впливу на фінансові установи будуть залежати від процентних ставок".
За оцінками організації, цього року можуть бути переглянуті ставки по кредитах subprime на суму $750 млн, в 2008 році це значення може зрости до $890 млн. ОЕСР припускає, що втрати досягнуть 14% кредитів subprime, або $125 млрд.
В 2007 році також можуть бути переглянуті ставки по кредитах класу Alt-A на $400 млрд, говориться в доповіді. В 2008 році ця сума може збільшитися до $475 млрд. Кредити Alt-A займають проміжне положення між стандартними і subprime, які видаються клієнтам зі слабкою кредитною історією.
"Як очікується, більша частина перегляду ставок припаде на перший квартал 2008 року, це викличе подальше наростання дефолтів, - вважають аналітики ОЕСР. - Показник втрат права викупу заставної може досягти рекордного значення".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас