Глава ЦБ Китаю: Уповільнення зростання світової економіки Китаю нічим не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЦБ Китаю: Уповільнення зростання світової економіки Китаю нічим не загрожує

Казна та Політика
97
Глава центрального банку Китаю вважає, що темпи зростання світової економіки можуть уповільнитися наступного року, але це здійснить лише "помірний ефект" на економічне зростання у Китаї.
Як повідомило в четвер 22 листопада китайське інформаційне агентство Xinhua, керуючий Народним банком Китаю Жу Сяочуань (Zhou Xiaochuan) заявив про це під час візиту в Йоганнесбург, куди він приїхав на конференцію зі світової фінансової стабільності.
За інформацією агентства, Жу відзначив, що проблеми на ринку іпотечних кредитів США можуть негативно вплинути на споживчі витрати американців. Він заявив, що "необхідно уважно стежити за розвитком подій протягом наступних двох місяців, оскільки американські споживачі вступають у щорічний передріздвяний період шалених витрат".
Xinhua процитувало слова Жу про те, що, навіть якщо китайський експорт у США постраждає, "це може якоюсь мірою згладити дисбаланси у двосторонній торгівлі і, ймовірно, здійснить тільки помірний вплив на економічне зростання Китаю". Жу рекомендував китайським експортерам освоювати інші ринки, замість того щоб зосереджувати зусилля на США.
Експорт є основним стимулом швидкого економічного зростання Китаю, що цього року, як очікується, досягне 11%. Однак Пекін намагається скоротити залежність від іноземних ринків, заохочуючи споживачів усередині країни до збільшення витрат на продукти і послуги.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас