Вартість вторинного житла Одеси знизилась до 1470 дол./кв.м. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість вторинного житла Одеси знизилась до 1470 дол./кв.м.

Нерухомість
205
За даними інформаційно-аналітичного порталу Канзас за минулий тиждень із 12 до 19 листопада 2007 року індекс вартості вторинного житла Одеси знизився на 6 дол./кв.м. Поточне значення індексу вартості становить 1470 дол./кв.м.
Індекс вартості є індикатором поточного рівня цін на житло. Він не відображає ціну якоїсь конкретної квартири, а є загальноринковим показником. Збільшення або зниження цього показника слугує індикатором підвищення або зниження загального рівня цін на житло в місті. А зміна ціни кожної окремої квартири є приблизно пропорційною зміні індексу вартості.
Другим показником, що розраховується для аналізу динаміки цін на ринку житла, є індекс цінового очікування. Цей показник має подвійний логічний зміст. З одного боку, це індикатор темпів зміни цін на ринку нерухомості (% на місяць), а з іншого боку - значення похідної індексу вартості.
Індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Одеси за минулий тиждень знизився. Поточне значення індексу перебуває в негативній області і становить -0,5%. Таке значення індексу цінового очікування дає підставу припускати планомірне збільшення цін на нерухомість в Одесі.
Індекс очікування є єдиним на сьогоднішній день обґрунтованим математичним інструментом аналізу динаміки цін на ринку житла. Він допомагає відслідковувати приховані внутрішні процеси ринку нерухомості. Значення індексу дозволяють уявити темпи приросту цін на найближчі тижні, і навіть місяці, слугує інструментом оцінки дій по вкладенню коштів, допомагає стежити за прихованими тенденціями, знаходити важливі закономірності ринку нерухомості. Зниження індексу до нуля означає стабілізацію ринку, а негативне значення означає очікування можливого зниження цін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас