Ціна на нафту на азіатських торгах знову піднімається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту на азіатських торгах знову піднімається

Енергетика
106
Ціни на нафту тримаються вище 97 дол. за барель на азіатських торгах у четвер після падіння майже з рекордних 100 дол. на фоні виходу повідомлення про значне збільшення запасів у ключовому американському пункті доставки.
До 08.00 МСК січневі ф'ючерси на американську легку нафту виросли на 20 центів до 97,49 дол. за барель, напередодні досягши рекордних 99,29 дол. за барель.
Трейдинговий майданчик NYMEX буде закрито в четвер через святкування Дня Подяки, однак електронні торги Globex будуть відбуватися в нормальному режимі.
Ф'ючерси на нафту сорту Brent з постачанням в січні виросли на 31 цент до $95,15.
У середу Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило про зниження запасів нафти за тиждень на 1,1 мільйона барелів, збільшення запасів бензину на 200.000 барелів і про скорочення запасів дистилятів на 2,4 мільйони барелів.
Нафта почала зниження після виходу повідомлення про те, що в місті Кашинг, штат Оклахома в пункті доставки нафти по контрактах NYMEX за минулий тиждень запаси збільшилися на 1,2 мільйони барелів до 14,6 мільйона барелів, що компенсувало загальне зниження запасів нафти по країні.
Падінню нафтових котирувань також сприяли похмурі дані зі США, де довіра споживачів у листопаді знизилася до мінімуму двох років, підкріпивши побоювання зниження попиту на нафту.
Напередодні президент Венесуели Уго Чавес сказав, що $100 за барель - справедлива ціна на нафту. Венесуела постійно закликає до підвищення вартості нафти і, будучи членом ОПЕК, агресивніше за всіх виступає за скорочення обсягів виробництва картелю.
Колишній міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Закі Ямані сказав, що нафта може подешевіти до $75 за барель, якщо ОПЕК вирішить збільшити постачання за підсумками засідання 5 грудня, і якщо зима в Північній півкулі буде теплою.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас