Вартість елітного житла в Харкові складає до 3 тисяч дол. за 1 кв. м. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість елітного житла в Харкові складає до 3 тисяч дол. за 1 кв. м.

Нерухомість
160
Вартість елітного житла в Харкові становить від 1,7 тисячі до 3 тисяч дол. за 1 кв.м. Про це повідомили в аналітичному відділі агентства нерухомості Місто (Харків).
За даними агентства, за жовтень вартість нерухомості в місті виросла на 2-3%.
Як повідомляють аналітики АН, практично у всіх районах Харкова зараз ведеться будівництво нових будинків. Основною проблемою сегмента будівництва елітного житла є нестача підходящих майданчиків у місті, а також проблема землевідведення. У районах, навпаки, ця ніша практично вільна.
Тому аналітики агентства прогнозують збільшення обсягів забудови в районах міста в найближчі роки. Основна частка будівництва первинної нерухомості - економ (порядку 60%) і бізнес-клас (порядку 30%), преміум-клас займає 10% тільки в центральних районах міста.
Параметрами елітного житла є: наближеність до центру міста, віддаленість від промислових зон, соціальний статус сусідів по будинку, ексклюзивний проект об'єкта, технологія будівництва будинку, висока якість будівельних матеріалів, не більше 4-х квартир на поверсі, висота стель не менше 3-х метрів, наявність підземного паркінгу, упоряджена, охоронювана і закрита територія, власна служба експлуатації.
Вартість 1 кв.м житлової нерухомості економ-класу в Харкові становить $750 - 1000 дол., бізнес-класу - 950 - 1500 дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас