Російські банки призупинили рефінансування іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки призупинили рефінансування іпотеки

Валюта
203
Консорціум банків ВТБ, UniCredit і Deutsche Bank призупинив роботу з рефінансування іпотеки в Росії.
Таке рішення було прийнято "через несприятливу кон'юнктуру" і фінансову кризу на світових ринках.
Через низький попит на іпотечні папери консорціум зупинив або переніс угоди з викупу заставних на житло в банків Росії в інтересах іноземних інвесторів.
Оголошення про створення іпотечного консорціуму ВТБ, UniCredit і Deutsche Bank зробили 9 серпня 2007 року. Консорціум мав намір укласти угоди про рефінансування іпотечних кредитів з 20 банками, в основному регіональними.
За прогнозами експертів Goldman Sachs, у найближчі 12 місяців провідні світові інвестиційні інститути будуть змушені списати додатково 48 млрд доларів як втрати по різних видах цінних паперів, прив'язаних до іпотечного ринку США.
Раніше компанія підрахувала, що економіка Сполучених Штатів може зазнати збитків на суму у два трильйони доларів у результаті кризи на ринку кредитування
Раніше колишній глава ФРС Алан Грінспен повідомив, що доля світової економіки залежить від того, що відбудеться із цінами на будинки в США, і, можливо, це не буде гарним сценарієм розвитку подій.
Іпотечна і кредитна криза у Великобританії почала активно розвиватися після іпотечної кризи в США, яка завдала значних збитків світовим фінансовим інститутам.
Раніше повідомлялося, що світова криза з іпотекою спровокував підвищений інтерес інвесторів до ринків, що розвиваються, у тому числі і до українського фондового ринку.
Як раніше повідомляв Bloomberg, збитки інвесторів, що вклали свої кошти в облігації, забезпечені кредитами позичальників з низькою платоспроможністю, можуть на тлі іпотечної кризи в США скласти 75 мільярдів доларів.
Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінив втрати світової економіки від іпотечної кризи в США - $170-200 млрд.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас