Експерт: Уряду України буде важко заморозити роздрібні ціни на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Уряду України буде важко заморозити роздрібні ціни на нафтопродукти

Енергетика
134
Уряду України буде складно заморозити роздрібні ціни на нафтопродукти.
Про це РБК-Україна сказав директор науково-технічного центру "Психея" Сергій Сапегін, коментуючи дії Міністерства промисловості та енергетики Російської федерації, що домовилося з великими нафтовими компаніями про те, щоб заморозити роздрібні ціни на паливо.
Він відзначив, що будь-які дії влади щодо обмеження рівня цін можуть привести до підвищення цін у майбутньому, після скасування обмежень. "Можна на якомусь етапі обмежити роздрібні ціни, обмеживши прибутковість бізнесу, але це означає, що в наступний період нафтові компанії будуть змушені заповнити недоотриманий прибуток за рахунок або інших нафтопродуктів, або інших секторів ринку або інших тимчасових періодів", - резюмував експерт.
Сапегін підкреслив, що уряд України, на відміну від уряду Росії, не може управляти російськими нафтовими компаніями, що працюють в Україні, які є винятково комерційними організаціями. При цьому експерт нагадав, що Росія є добувачем і експортером нафтових ресурсів, а Україна імпортером і споживачем, у зв'язку із цим Україна одержувала, одержує і буде одержувати імпортні нафтопродукти за світовими цінами, які останнім часом мають стійку тенденцію до підвищення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас