Уряд України ввів безвізовий режим для громадян Румунії і Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України ввів безвізовий режим для громадян Румунії і Болгарії

Казна та Політика
242
Уряд України надав безвізовий режим для громадян Болгарії і Румунії "синхронно із вступом у дію" угоди про спрощення візового режиму для громадян України",- повідомив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк на брифінгу в середу.
За його словами, це визначено відповідною постановою Кабінету міністрів.
Глава МЗС також відзначив, що постановою Кабінету міністрів спрощена процедура одержання віз українцями для в'їзду в Польщу.
Яценюк підкреслив, що уряд затвердив зміни в частині в'їзду і виїзду по трьох напрямках. По-перше, затверджені правила, що спрощують перетинання українсько-польського кордону, у тому числі і для громадян України.
За словами міністра, Україні вдалося домовитися про спрощення процедур одержання українцями польської візи, її строків.
Зокрема, відзначив міністр, максимальний термін оформлення візи для в'їзду в Польщу становить 10 днів, а термін одержання візи - 3 дні. При цьому віза буде коштувати 35 євро. Крім того, установлений перелік громадян, що мають право на безкоштовне одержання візи, серед яких журналісти, студенти, пенсіонери, водії автотранспортних засобів.
Крім того, Яценюк розповів, що українська сторона домовилася з поляками про спільний митний контроль на одному із залізничних переходів. У середу на засіданні уряду у його постанові домовленості були закріплені. За його словами, це дозволить в 3 рази скоротити час перебування українців на митному огляді.
Третім своїм рішенням уряд надав безвізовий режим для громадян Болгарії і Румунії "синхронно із вступом у дію" угоди про спрощення візового режиму для громадян України на територію цих країн.
Як відомо, низка офіційних осіб ЄС наполягали на введенні Україною безвізового режиму для нових членів Євросоюзу - Болгарії і Румунії, як це зробив Київ раніше для інших країн ЄС. Офіційний Київ наполягав на синхронізації цього рішення із вступом у дію угоди з ЄС про спрощення візового режиму для українських громадян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас