Ціни на нафтові ф'ючерси досягли рекордної позначки 99 дол./бар. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафтові ф'ючерси досягли рекордної позначки 99 дол./бар.

Енергетика
119
У середу, 21 листопада, ціни на нафтові ф'ючерси вперше перевищили позначку 99 дол./бар. Максимальна ціна угоди по ф'ючерсі Light, Sweet Crude Oil (січень), яким на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) представлена нафта марки WTI, сьогодні о 03:30 МСК досягла значення 99,29 дол./бар., що стало новим абсолютним рекордом для нафтового ринку.
Тим часом у Лондоні максимальна ціна угоди по ф'ючерсі IPE Brent Crude (січень) на InterContinental Exchange Futures Europe (IС Futures Europe) також здійнялася до своєї нової історичної позначки 96,53 дол./бар.
Сьогодні збільшення цін на нафтові ф'ючерси продовжилося, незважаючи на те, що напередодні нафта і так подорожчала більш ніж на 3 дол./бар., а її цінові значення були рекордними.
Нагадаємо, що 20 листопада офіційна ціна ф'ючерса Light, Sweet Crude Oil (січень) виросла за день на 3 дол. 39 центів (+3,6%) і встановилася на рекордній для контрактів першої позиції позначці 98,03 дол./бар., а максимальна ціна угоди повторила свій історичний рекорд, установлений 7 листопада ц.р., і склала 98,62 дол./бар.
Офіційна ціна ф'ючерса IPE Brent Crude (січень) 20 листопада підвищилася на 3 дол. 21 цент (+3,5%) і встановилася на позначці 95,49 дол./бар., а максимальна ціна угоди досягла 96,24 дол./бар., що перевищило її попередній рекорд більш ніж на 1 дол.
Уперше в історії нафтового ринку збільшення цін на нафтові ф'ючерси як сьогодні, так і напередодні, було обумовлено не стільки побоюваннями дефіциту пропозиції чорного золота, скільки стрімким падінням долара відносно провідних світових валют. Із цієї причини купівлі нафтових ф'ючерсів стали інвестиційно привабливими для власників іноземних валют. Нагадаємо, що співвідношення між доларом і євро 20 листопада вперше перевищило значення 1,48 дол./євро.
Істотну підтримку нафтовому ринку сьогодні і напередодні надали також і побоювання дефіциту котельного палива в США майбутньої зими. Нагадаємо, що запаси топкового мазуту в США в цей час нижчі свого торішнього рівня більш ніж на 25%. Експерти вважають, що якщо ситуація на ринку котельного палива США найближчим часом не покращиться, то ціни на нафту перевищать позначку 100 дол./бар. раніше, ніж співвідношення між європейською валютою і валютою США складе 1,5 дол./євро.
Сьогодні в США буде опублікована щотижнева доповідь Міністерства енергетики про стан у країні запасів сирої нафти і нафтопродуктів з їхніми змінами за минулий тиждень. Тим часом експерти Національної служби погоди прогнозують, що на цьому і наступному тижнях температура повітря на сході США очікується нижча середньої кліматичної норми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас