СП: Україна розраховує отримати запрошення від СОТ 19 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Україна розраховує отримати запрошення від СОТ 19 грудня

Казна та Політика
143
Україна розраховує, що 19 грудня Світова організація торгівлі запросить її стати своїм членом. Про це журналістам сказав перший заступник керівника Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.
Він відзначив, що в середу Кабмін прийняв низку рішень, необхідних для вступу до СОТ, зокрема, постанову про порядок реєстрації та обліку агрохімікатів, а також порядок проведення маркування продуктів, що містять генетично модифіковані організми.
За словами Шлапака, Україні залишилося вирішити ще два питання для вступу до СОТ, зокрема, Міністерство транспорту та зв'язку повинне встановити єдиний рівень тарифів на перевезення вантажів залізницями для українських і іноземних підприємств.
Крім того, українській стороні потрібно домовитися з Європейським Союзом про принципи переходу на нові митні тарифи і про подальше скасування експортного мита.
За його словами, Кабмін зараз узгодив з ЄС, що перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров підпише відповідне доповнення до угоди з ЄС.
Як повідомляло агентство, представник України при штаб-квартирі Світової організації торгівлі в Женеві (Швейцарія) Володимир Балута прогнозує вступ нашої країни в цю організацію восени 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас