Клюєв: Переговори про постачання газу закінчаться наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Переговори про постачання газу закінчаться наступного тижня

Енергетика
72
Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв прогнозує, що наступного тижня (26 листопада - 2 грудня) будуть підписані договори про постачання газу в Україну в 2008 році. Про це він заявив журналістам.
"Швидше за все, переговори (про постачання газу) закінчаться наступного тижня", - сказав Клюєв. Він не став давати прогнозів за ціною газу на 2008.
Як повідомляло агентство, 15 листопада на переговорах у Москві Україна і Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.
З 2007 року Україна одержує природний газ за 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України і Росії, що на 36,8% більше ціни газу, що постачається в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).
Ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", що закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України і Росії.
На кордоні України і Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ і бюджетної сфери.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас