США роблять ставку на принципово нове джерело газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США роблять ставку на принципово нове джерело газу

Енергетика
309
Адміністрація Джорджа Буша вважає вкрай важливою держпідтримку науково-технічних розробок з комерційного видобутку природного газу з морських підводних родовищ газових гідратів, у тому числі в Арктиці, говориться в представленій в конгресі США доповіді головного контрольного управління американського конгресу.
Запаси газових гідратів, які називають "горючим снігом", за даними Міненерго США, оцінюються в 200 тисяч трильйонів кубічних футів, або "у сто разів більше, ніж всі запаси, що витягають технічно, природного газу в США", вказується в документі.
У ньому уточнюється, що в 2006 році американський федеральний уряд направив на наукові дослідження з газових гідратів 8,6 мільйона доларів. В 2007 році фінансовані з федерального бюджету дослідження були сфокусовані, зокрема, на таких напрямках, як "підтвердження можливості видобутку газових гідратів в Арктиці", а також "установлення можливості дистанційного виявлення і часткового визначення якісних характеристик арктичних (газових) гідратів".
Потенційна розробка родовищ газових гідратів є складовою частиною зусиль уряду США в сфері " технологій, що змінюють гру," (Game Changing Technologies), які розглядаються енергетичним відомством країни як технології, "здатні драматичним чином змінити подання про ресурси нафти і газу", відзначається в доповіді.
"Запаси природного газу метану, що міститься в метанових газових гідратах, оцінюються в сто разів більше, ніж запаси газу, який витягають технологічно із традиційних родовищ, що може привести до зміни уявлень про необхідність імпорту природного газу з інших країн", - підкреслюється в документі.
Газові гідрати за зовнішнім виглядом нагадують сніг або пухкий лід, що може зберігати свою структуру при позитивних температурах. Вони широко поширені в природі і найчастіше залягають у розрізах осадових порід на материках і дні океанів. Вважається, що запаси газових гідратів можуть набагато перевищувати запаси природного газу у вільному стані.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас