Німці допоможуть Україні економити електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці допоможуть Україні економити електроенергію

Енергетика
124
Німеччина готова допомагати Україні з технологіями економії електроенергії, сказав під час чату на інтернет-сайті Телекритика посол Німеччини в Україні Рейнгард Шеферс.
"Мені здається, що в середньостроковій перспективі Україні не втекти від наближення ціни на газ до тих цін, які діють на світовому ринку. А поки що в структурному відношенні зберігається залежність України від постачання газу з Росії. Але ніщо на даний момент не заважає Україні скористатися її найважливішим газовим та енергетичним ресурсом... маю на увазі економію електроенергії", - сказав Шеферс.
За словами посла, Україна витрачає набагато більше енергії для виробництва одного долара сукупного суспільного продукту в порівнянні із країнами Західної Європи.
"Це можна і потрібно якомога швидше змінити. А тому поряд з більш інтенсивним використанням власних запасів газових родовищ ця ситуація може змінитися навіть у середньостроковій перспективі. Німеччина готова підтримати Україну в цьому", - відзначив Шеферс.
Україна і Німеччина домовилися активізувати співробітництво в галузі використання поновлюваних джерел енергії і реалізації проектів з енергозбереження.
10 компаній Німеччини зацікавлені в реконструкції систем водовідводів, тепло- і водопостачання Алчевська.
Як повідомлялося, для реалізації енергоефективних проектів за рахунок субвенцій в 2008 році буде виділено 658 млн гривень, при чому головним розпорядником засобів будуть НАЕР, тоді як раніше гроші розподілялися по інших відомствах і використовувалися не зовсім за призначенням.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас