Посол Німеччини: Україні не уникнути підвищення цін на газ до світового рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Німеччини: Україні не уникнути підвищення цін на газ до світового рівня

Енергетика
108
Україні в середньостроковій перспективі не вдасться уникнути підвищення до світового рівня цін на природний газ, що постачається в країну, вважає посол Німеччини в Україні Рейнхард Шеферс.
"Мені здається, що в середньостроковій перспективі Україні не уникнути наближення цін на газ до тих цін, які діють на світовому рівні. Процес підвищення цін на газ є неминучим", - сказав він під час організованої проектом "Телекритика" інтернет-конференції у вівторок.
Шеферс відзначив, що Україна в умовах подорожчання імпортованих енергоресурсів повинна якнайшвидше наростити обсяги видобутку газу на території країни і знизити енергоємність економіки, а також збільшити використання альтернативних поновлюваних джерел енергії.
"Вам, напевно, відомо, що Україна використовує значно більше енергії для виробництва одного долара ВВП у порівнянні із країнами Заходу. Ця ситуація може бути змінена навіть у середньостроковій перспективі. Німеччина готова підтримати Україну в цьому", - сказав посол.
Шеферс відзначив, що негативні наслідки подорожчання імпортованого природного газу повинна нівелювати держава "продуманими заходами в сфері соціальної політики, тому що це робиться у всіх країнах з ринковою економікою".
Росія в 2007 році постачає в Україну природний газ за ціною 130 дол. за 1 тис. куб. м на російсько-українському кордоні. Ціна поставок газу на 2008 рік поки не визначена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас