Уго Чавес закликав ОПЕК до боротьби проти імперіалізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес закликав ОПЕК до боротьби проти імперіалізму

Енергетика
67
Президент Венесуели Уго Чавес закликав членів картелю ОПЕК, що контролює 40% світової нафти, до боротьби з імперіалізмом та експлуатацією.
У свою чергу, король Саудівської Аравії Абдалла, головуючий на саміті в Ер-Ріяді, заявив, що метою організації є лише зростання добробуту. На думку ж генсека ОПЕК Абдалли Салема Ель-Бадрі (Abdalla Salem El-Badri), ОПЕК варто завершити свою політичну активність. За його словами, не варто використовувати продавану нафту як політичну зброю.
У той же час Уго Чавеса підтримав президент Еквадору Рафаель Корреа (Rafael Correa), а також іранський президент Махмуд Ахмадінеджад.
Корреа підкреслив, що вторгнення в Іран може довести ціни на нафту до 250 доларів. Ахмадінеджад, втім, заявив, що в адміністрації Джорджа Буша немає економічних, політичних і військових засобів для війни.
Напередодні заклику до боротьби з імперіалізмом Уго Чавес заявив, що у випадку агресії США проти Венесуели ціна на нафту може скласти 200 доларів за барель.
Раніше Уго Чавес виступив із прогнозом щодо того, що нафта буде коштувати 200 доларів за барель, якщо США вдадуться до військової агресії відносно Ірану.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас