Підраховано втрати світових банків від іпотечної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано втрати світових банків від іпотечної кризи

Кредит&Депозит
320
Великі втрати провідних інвестиційних банків на ринку іпотечного кредиту США викликали низку труднощів світового фінансового ринку.
Тимчасові труднощі протривають до кінця 2008 р. Про це заявляють з посиланням на новітнє дослідження американського банку Goldman Sachs.
За прогнозами експертів Goldman Sachs, у найближчі 12 місяців провідні світові інвестиційні інститути будуть змушені списати додатково 48 млрд доларів як втрати по різних видах цінних паперів, прив'язаних до іпотечного ринку США.
При цьому, на їхню думку, найбільший збиток - 22 млрд доларів - зафіксує найбільший світовий банк - американський Citigroup.
Банки Merrill Lynch і Morgan Stanly у період з 4-го кварталу 2007 року і до кінця 2008 року зафіксують втрати відповідно в 13 млрд доларів і 8 млрд доларів. А швейцарський банк UBS, на думку аналітиків Goldman Sachs, змушений буде списати ще 9 млрд доларів.
Раніше компанія підрахувала, що економіка Сполучених Штатів може зазнати збитків на суму у два трильйони доларів у результаті кризи на ринку кредитування
Раніше колишній глава ФРС Алан Грінспен повідомив, що доля світової економіки залежить від того, що відбудеться із цінами на будинки в США, і, можливо, це не буде гарним сценарієм розвитку подій.
Іпотечна і кредитна криза у Великобританії почала активно розвиватися після іпотечної кризи в США, яка завдала значних збитків світовим фінансовим інститутам.
Раніше повідомлялося, що світова криза з іпотекою спровокувала підвищений інтерес інвесторів до ринків, що розвиваються, у тому числі і до українського фондового ринку.
Як раніше повідомляв Bloomberg, збитки інвесторів, що вклали свої кошти в облігації, забезпечені кредитами позичальників з низькою платоспроможністю, можуть на тлі іпотечної кризи в США скласти 75 мільярдів доларів.
Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінив втрати світової економіки від іпотечної кризи в США - $170-200 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас