Азербайджан перекрив Грузії газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан перекрив Грузії газ

Енергетика
188
Азербайджанська Державна нафтокомпанія припинила поставляти газ власного виробництва в Грузію. Про це повідомив віце-прем'єр уряду Азербайджану Ягую Ейюбов.
За словами Ейюбова, причиною закінчення поставок стало те, що Азербайджан одержав в 2007 році менше газу з родовища Шах-Деніз, ніж планував, а крім того скорочення обсягів попутного газу, одержуваного від Азербайджанської міжнародної операційної компанії із блоку Азері-Чіраг-Гюнешлі.
Ейюбов не виключив, що в 2008 році поставки природного газу в Грузію будуть продовжені, у випадку, якщо родовище Шах-Деніз вийде на потужність у вісім мільярдів кубометрів газу на рік. В 2007 році очікується, що родовище зможе дати тільки два мільярди кубометрів.
Азербайджан поставляв у Грузію порядку 1,3 мільйони кубометрів газу на день за ціною в 120 доларів за тисячу кубометрів. В 2007 році поставки кілька разів припинялися, оскільки контракт був розрахований тільки на перший квартал 2007 року. Однак Грузії кілька разів вдавалося продовжувати угоду. Поставки з Азербайджану Грузії необхідні, щоб знизити залежність від російського газу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас