Уряд України розгляне доопрацьований проект держбюджету-2008 в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України розгляне доопрацьований проект держбюджету-2008 в середу

Казна та Політика
67
Доопрацьований проект державного бюджету України на 2008 рік буде винесений на розгляд уряду в середу, 21 листопада, повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів.
"Доопрацювання законопроекту обумовлене уточненням прогнозних макроекономічних показників економічного і соціального розвитку України на 2008 рік. Зокрема, збільшені номінальне значення ВВП, індекс споживчих цін і, відповідно, збільшений фонд оплати праці", - відзначається в повідомленні.
Відповідно до нього, доопрацьований Мінфіном і Міністерством економіки проект держбюджету розглянутий і схвалений урядовим комітетом з питань економічної політики і європейської інтеграції 19 листопада.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" радник першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Віталій Лук'яненко, конкретні показники оновленого проекту держбюджету поки не оприлюднюються, оскільки під час засідання уряду вони можуть бути відкоректовані. За його словами, дані оновленого проекту держбюджету будуть оголошені за підсумками засідання Кабінету міністрів.
Як повідомлялося раніше, уряд прогнозував уповільнення зростання ВВП цього року з 7,1% до 6,5% при одночасному зниженні інфляції з 11,6% до 7,5%. Однак за підсумками вересня ухвалено рішення про перегляд офіційних макроекономічних прогнозів на 2007-й і 2008 р. В 2008 році уряд поки прогнозує зростання ВВП на 7,2%, інфляцію - 6,8%.
За попередніми оцінками Мінекономіки, зростання ВВП країни цього року може скласти 7-7,2%, тоді як макропрогнози на 2008 рік будуть залежати, зокрема, від масштабу збільшення цін на імпортований газ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас