Мінфін дозволив Харкову залучити позику 0,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін дозволив Харкову залучити позику 0,5 млрд гривень

Казна та Політика
128
Міністерство фінансів дозволило Харкову залучити позику в сумі 500 млн гривень, повідомила прес-служба Харківської міської ради з посиланням на заяву мера Харкова Михайла Добкіна.
"У минулу п'ятницю в Міністерстві фінансів був підписаний важливий для Харкова документ, що дозволяє міській владі випустити цінні папери і залучити в наступному році 500 млн гривень", - сказав Добкін.
Він підкреслив, що залучення позики дозволить міській владі розширити види робіт, які необхідно здійснити в Харкові.
При цьому відповідні роботи можуть бути початі вже в травні.
Зокрема, за рахунок залучених коштів передбачається здійснити реконструкцію вулиці Пушкінської.
175 млн гривень із цієї суми буде спрямовано на ремонт внутрібудинкових мереж Салтівського та Олексіївського житлових масивів міста 17 млн - на модернізацію ділянки очищення стічних вод комунального підприємства Харківкомуночиствод, 10 млн - когенерацію енергії на Салтівській котельні комунального підприємства Харківські теплові мережі.
200 млн передбачається направити на ремонт доріг. Добкін заявив, що до 2008-2011 років Харків має намір відремонтувати і реконструювати 60% наявного в місті дорожнього покриття, а також побудувати низку нових магістралей. Харків сподівається використати отримані за рахунок позики кошти до 2012 року.
Як повідомлялося, раніше Україна і Світовий банк підписали угоди про позику 300 млн доларів для підтримки стратегічних реформ українського уряду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас