Столичні перевізники оголосили про подорожчання проїзду в маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні перевізники оголосили про подорожчання проїзду в маршрутках

Казна та Політика
374
Сьогодні, 20 листопада, київські перевізники повідомили про підвищення плати за проїзд у столичних маршрутних таксі з 1 грудня в 2 рази.
"Ми вже починаємо розклеювання оголошень у наших маршрутках з повідомленням про подорожчання", заявив газеті Сьогодні керівник однієї з компаній-перевізників Ігор Гусак.
Сьогодні в київських маршрутках з'явилися подібні оголошення, які сповіщають про те, що якщо вартість проїзду була 1 грн., то з першого дня зими вона складе 2 грн., замість 1 грн. 50 копійок проїзд буде коштувати 3 гривні.
Перевізники повідомляють, що досягли домовленостей з міською владою про подорожчання проїзду в маршрутках столиці з 1 грудня.
Тим часом, начальник управління транспорту Київміськадміністрації заявив про те, що "зараз створюється робоча група, що буде розглядати економічну обґрунтованість підвищення тарифів".
Шпилевий говорить, що діяльність перевізників скріплена договором із КМДА, у якому прописано, що вони не мають права самостійно підвищувати ціни. У випадку непокори договір може бути розірваний.
У п'ятницю, 16 жовтня повідомлялося, що 2 приватних перевізника пасажирів - ПП Овчиннікова і ПП Гусак (обоє Київ) - мають намір підвищити тарифи на проїзд у маршрутних таксі в Києві з 19 листопада.
Після цього київські маршрутчики перенесли підвищення плати за проїзд. Перевізники вимагали від міської влади збільшити вартість проїзду на 25-30%.
9 листопада Черновецький заявив про намір зустрітися із приватними перевізниками для обговорення їхньої ініціативи щодо підвищення цін на перевезення пасажирів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас