Росія хоче позбавити пенсії росіян, які живуть за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче позбавити пенсії росіян, які живуть за кордоном

Казна та Політика
133
Спікер Держдуми і лідер Єдиної Росії Борис Гризлов вважає, що необхідно виключити з пенсійного забезпечення тих росіян, які проживають за межами території Росії.
"Все-таки, з огляду на те, що пенсійні гроші для нас не розкіш, співробітникам Пенсійного фонду буде дана рекомендація більш ретельно адмініструвати цей процес (видача пенсій росіянам, що проживають за кордоном) і тих пенсіонерів, які проживають поза територією Росії, виключати із забезпечення Пенсійного фонду. Це - годівниця", - сказав Гризлов, відзначивши, що ця ситуація стосується країн СНД.
"Якийсь громадянин може спокійно одержувати пенсію і продовжувати спокійно проживати, наприклад, у Грузії", - сказав спікер.
За його словами, новий закон про співвітчизників прийме Держдума п'ятого скликання. У палаті буде створена експертна рада, що буде займатися питаннями роботи зі співвітчизниками і розробкою законопроекту, сказав Гризлов, відзначивши, що раніше така експертна рада існувала тільки на базі фракції Єдина Росія.
За даними Гризлова, за кордоном у цей час проживає 1 мільйон 700 тисяч співвітчизників, які є громадянами Росії.
Він також висловив сподівання, що 2 грудня вони будуть голосувати більш активно, ніж на виборах у Держдуму четвертого скликання. Тоді на дільниці для голосування прийшли тільки 16% співвітчизників, нагадав спікер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас