Ющенко очікує від Кабміну визначення ціни на газ на 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко очікує від Кабміну визначення ціни на газ на 2008

Енергетика
181
Президент Віктор Ющенко очікує від Кабінету Міністрів визначення ціни на природний газ на 2008 рік для всіх категорій споживачів до 1 грудня.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.
У своєму листі до прем'єр-міністра Віктора Януковича Ющенко сподівається, що до грудня уряд надасть своє бачення організації газового ринку в 2008 році.
"Вважаю, що уряд повинен розрахувати, яким чином зміна ціни на газ для споживачів вплине на соціальні стандарти життя населення, прогнозні макроекономічні параметри розвитку економіки в 2008 році і яких додаткових видатків бюджетів всіх рівнів вона вимагає", - сказано в листі.
Крім того, Ющенко ще раз підкреслює необхідність затвердження бездефіцитного фінансового плану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до прийняття Верховною Радою державного бюджету на 2008 рік.
На думку Президента, у цьому разі мова йде не тільки про вимоги законодавства й здорового глузду, але й про питання балансування фінансових потоків держави в умовах нової ціни на газ із наступного року.
Як повідомляло агентство, міністр палива й енергетики Юрій Бойко прогнозує, що до 25 листопада господарюючі суб'єкти підпишуть контракти про поставки імпортного природного газу в Україну.
15 листопада на переговорах у Москві Україна й Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.
Раніше повідомлялося, що країни ведуть переговори про поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при поставки газу в Україну і його транзит по території країни в 2011 році.
З 2007 року Україна одержує природний газ по 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України й Росії, що на 36,8% більше ціни газу, що поставляється в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).
Ексклюзивний постачальник газу - компанія "РосУкрЕнерго", що закуповує весь обсяг палива в дочірньої російського "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України й Росії.
На кордоні України й Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу України" для потреб населення, ТКЕ й бюджетної сфери.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас