ЄС назве 23 сектори економіки, які відстають від решти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС назве 23 сектори економіки, які відстають від решти

Казна та Політика
91
У вівторок Європейський союз назве 23 "незадовільно працюючих" сектори економіки, від транспорту до телекомунікацій, у той час як він прагне пожвавити єдиний ринок і втілити свої стандарти регулювання на міжнародному рівні, повідомила 19 листопада газета International Herald Tribune. Доповідь, що вийде у світ 20 листопада, повинна окреслити сфери, де ЄС за продуктивністю праці відстає від США, і намітити заходи посилення конкуренції у важливих секторах.
Автори доповіді відкинуть вимоги соціалістів у Європарламенті і профспілок, які домагаються прийняття закону, що захищає державний сектор від внутрішнього ринку та антимонопольних заходів. Вони закликатимуть членів ЄС використовувати переваги глобалізації і відкривати нові ринки за кордоном, розширюючи вплив Європи на торгівлю на інших континентах. Одним зі способів домогтися цього, на думку авторів, є розширення "регуляційного простору" ЄС із метою перетворити європейські правила та інструкції на світові стандарти. ЄС уже домігся цього в таких сферах як санітарний контроль продуктів харчування, норми забруднення навколишнього середовища автомобілями і морська безпека.
Одночасно в доповіді відзначається "незадовільна робота" 23 секторів, у яких зайнято 46,5% робочої сили ЄС. Серед цих секторів виробництво устаткування для готелів і ресторанів, пошта, телекомунікації, газо- і водопостачання. Дев'ять секторів, включених у цей список, на частку яких припадає 28% робочих місць у ЄС, виділені в окрему категорію, тому що вони пов'язані з іншими секторами економіки і є засобами розповсюдження інформаційних і комунікаційних технологій. У їхнє число входять фінансові послуги, пошта і телекомунікації, виробництво техніки для електроенергетики, телевізійного і радіоустаткування.
Дослідження продемонструє, що відставання від США в збільшенні продуктивності праці особливо важливе в секторах послуг, хоча існує і у високотехнологічних секторах, таких як традиційна обробна промисловість.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас