ІСІ випереджають ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСІ випереджають ПФТС

Фондовий ринок
201
Минулого тижня (з 8 до 14 листопада) середня прибутковість ІСІ виросла на 0,46%, практично повторивши результат попереднього тижня. Індекс ПФТС за цей час знизився на 1,35%.
На думку аналітиків Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), волатильність, що проявляється фондовим ринком, була характерна і для ІСІ. "Зниження вартості інвестиційного сертифіката було характерно лише для трьох фондів, тоді як інші вісім підвищили вартість чистих активів розраховуючи на один інвестиційний сертифікат", - відзначають аналітики УАІБ.
За словами учасників ринку, збільшення прибутковості фондів забезпечували позитивні новини від емітентів другого ешелону ПФТС. "Зараз у ПФТС немає чіткої спрямованості. Це означає, що капітал, що інвестували в Україну нерезиденти, уже освоєний. А вони в першу чергу орієнтуються на зовнішні ринки. З іншого боку, зараз з'являється багато гарних корпоративних новин від емітентів за результатами трьох кварталів і прогнозів до кінця року - це і забезпечує акціям зростання. Блакитні фішки зараз рухаються різнонаправлено, а другий ешелон показує гарне зростання, тому основна торгівля там і розвертається: деякі учасники вже фіксують отриманий прибуток, деякі вважають, що придбані акції ще не досягли дійсної вартості і не поспішають їх продавати", - розповідає Михайло Грицко, директор КУА "Універ менеджмент".
За прогнозами аналітиків, на наступному тижні і у першій половині грудня відбудеться істотне зростання акцій, спровоковане бажанням КУА показати гарні результати для своїх клієнтів за підсумками року.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас