ПФТС готується до новорічного ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС готується до новорічного ралі

Фондовий ринок
244
Протягом минулого тижня індекс ПФТС відзначився як зростанням, так і падінням.
У понеділок і вівторок індекс знижувався на тлі поганих новин іноземних фондових ринків, втративши при цьому 17,24 пункту в порівнянні з п'ятницею, однак уже наступного дня виріс на 24,47 пункту, закріпившись на позначці 1158,57.
На момент закриття останньої торговельної сесії тижня індекс досяг 1161,75 пункту (приріст за тиждень - 0,1%). Обсяг торгів у системі склав 858,7 млн. грн.
За словами генерального директора КУА "Інеко-Інвест" Олега Моркви, незважаючи на дводенне практично фронтальне зниження ринкових цін на українські акції, у результаті якого вони подешевіли на 0,3-8%, серйозного відтоку інвестицій з українських паперів не відбувалося. "Ціни як на блакитні фішки, так і на акції позабіржового списку, знижувалися при досить низьких торговельних оборотах і продавлювалися вниз торговцями, які воліють фіксувати фінансовий результат щораз, як тільки активність торгів по паперах починає падати", - вважає експерт.
Лідерами тижня за обсягом торгів стали папери "Мотор Січ" (9,9 млн. грн.), Маріупольського тяжмашу (9,7 млн. грн.) і "Західенерго" (9,2 млн. грн.).
У середу стало відомо про повне погашення компанією "Дніпроенерго" заборгованості в розмірі 927,8 млн. грн. перед кредиторами в рамках підписаної з ними світової угоди, а також реструктуризовану заборгованість з оплати податків та інших обов'язкових платежів. За словами аналітика "Родовід Банку" Владислава Куценка, котирування акцій енергетичної компанії протягом тижня виросли на 0,92% за ціною покупки. "У той же час зростання акцій "Херсонобленерго" на 83,1% можна пояснити їхньою ринковою недооцінкою в порівнянні з іншими обленерго", - відзначив він.
На думку фахівців, млява активність на ринку не може тривати довго, тому вже з понеділка можна чекати руху. Більше того, імовірний навіть початок передноворічного ралі, але за умови, що воно почнеться на американському ринку акцій.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас