Британська нерухомість на межі падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська нерухомість на межі падіння

Нерухомість
395
Ціни на житлову нерухомість у Великобританії знизилися в листопаді майже у всіх куточках країни, крім Лондона, а експерти ринку попереджають, що це лише початок активного падіння цін, повідомляє 19 листопада агентство Rightmove Plc said.
Середня ціна продавців знизилася на 0,7% до 239986 фунтів стерлінгів у порівнянні з жовтнем, повідомляє популярний сайт нерухомості у Великобританії. Однак у річному вираженні ціни на житлові будинки демонструють зростання на 7,9%. Дослідження ринку було проведено сайтом Rightmove з 7 жовтня до 10 листопада.
"Якщо вам необхідно продати житло, то серйозно подумайте про зниження ціни вашої пропозиції і продажу негайно, а не відкладаючи це на потім, - вважає Майлс Шіпсайд (Miles Shipside), комерційний директор Rightmove. - Через кілька місяців ви можете одержати навіть менше, ніж, здійснивши продаж зараз за зниженою ціною, оскільки ціни починають повзти вниз".
Лише в Лондоні ціни продовжують трохи рости. Лондон виявився єдиним з 10 регіонів, досліджених сайтом, де ціни продовжили поступальний рух. У місячному вираженні зростання склало 2,3%, а в річному цілих 19,6%. Найбільш істотне зниження ціни спостерігалося в центральній Англії, де розташоване місто Бірмінгем. Там зниження ціни за житло склало 2,4% у місячному вираженні.
Ціни в Лондоні виросли майже на 20% за останній рік завдяки високим бонусним виплатам фахівців у фінансовому секторі. Лондон став одним із провідних центрів у світі, де здійснювалася робота з надання послуг при злиттях і поглинаннях. Крім того, Лондонська фондова біржа виглядає явним фаворитом для здійснення первинних розміщень акцій. Зокрема, кілька російських компаній провели своє IPO з розміщенням акцій на лондонській біржі, включаючи одне з найбільших IPO банку "ВТБ" у травні.
Крім того, багато багатих людей світу намагаються вкласти свої кошти в лондонську дорогу нерухомість, розраховуючи на британське законодавство, щоб підстрахувати себе на випадок якихось ускладнень у своїх країнах. У Лондоні влаштувалися і російські олігархи, включаючи Бориса Березовського і Романа Абрамовича.
Однак на 2008 рік аналітики прогнозують значне уповільнення темпів зростання вартості житла в Лондоні. Насамперед, це пов'язане з досить складною ситуацією, що виникла в результаті іпотечної кризи в США. Багато фінансових установ зазнали помітних, а часто і рекордних, збитків. Більше того, криза привела до подорожчання кредитів, включаючи ті, які використовувалися для проведення угод злиття і поглинання. У результаті цього, фінансові фахівці Лондона можуть зіштовхнутися з падінням сум своїх щорічних бонусів більш ніж на половину.
Далеко не останню роль відіграє і той факт, що уповільнення зростання відштовхне спекулянтів з ринку житла. Вкладення в нерухомість на тлі збільшення цін на 20% на рік, а також зміцнення фунта, розглядалося багатьма як досить привабливе інвестування. Грошово-кредитна політика Банку Англії також почала приносити свої плоди. Висока дисконтна ставка на рівні в 5,75% зміцнює фунт і прохолоджує ринок іпотечних кредитів, перешкоджаючи подальшому розігріву ринку і виникненню "бульбашки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас