Російський і турецький фондові ринки зберігають привабливість для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський і турецький фондові ринки зберігають привабливість для інвесторів

Фондовий ринок
101
Російський і турецький фондові ринки зберігають привабливість для інвесторів через низьку вартість акцій і сильне збільшення прибутків компаній.
Як відзначають аналітики і менеджери інвестфондів, навіть незважаючи на істотне збільшення в 2007 році, папери компаній з ринків, що розвиваються, усе ще мають привабливу вартість.
При цьому є ризик утворення "бульбашки" на цих ринках, відзначає The Wall Street Journal.
"За показником зростання ВВП Росія не дуже сильно відстає від Китаю, а за прибутками компаній - від Латинської Америки, при цьому російські акції торгуються з дисконтом в 60% відносно китайських", - говорить менеджер фонду Emerging European Opportunities Fund у компанії Jupiter Asset Management Олена Шафтан.
Джефф Чоудрі, що управляє фондом обсягом $3 млрд в F&C Asset Management, вважає Росію і Туреччину двома потенційними "зірками" 2008 року. На його думку, у Туреччині відкриваються можливості завдяки зниженню процентних ставок, тоді як збільшення цін на сировину дало поштовх зростанню споживання в Росії. У Росії його фаворитом є акції ВАТ "Комстар - Об'єднані Телесистеми".
Менеджерові фонду Hexam Capital Global Emerging Markets Браяну Коллінгсу подобаються папери ВАТ "Мобільні Телесистеми" (РТС: MTSS).
Однак не всі настільки оптимістично настроєні із приводу короткострокових перспектив європейських ринків, що розвиваються. Ризик політичної нестабільності і малоліквідні ринки створюють умови для волатильності.
Крім того, європейські ринки, що розвиваються, навряд чи зможуть уникнути впливу кризи на ринку високоризикованих іпотечних кредитів (класу subprime) і наступного уповільнення розвитку економіки США.
"Ринки, що розвиваються, перебувають зараз у кращій ситуації, ніж, скажемо, п'ять або десять років тому, однак серйозна рецесія в США завдасть удару по всіх", - вважає менеджер Templeton Global Emerging Markets Fund Марко Мебіус, що має 40-річний досвід роботи на ринках, що розвиваються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас