G20 попереджає про ризики світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 попереджає про ризики світової економіки

Енергетика
296
Міністри фінансів 20 країн, що представляють найбільші економіки світу, виступили з попередженням про ризики економічного зростання та інфляції на саміті в Південній Африці.
Небажання Китаю ревальвувати свою валюту і падіння долара також були в центрі уваги дводенного саміту "двадцятки", що поєднує розвинені та економіки, що розвиваються, на долю яких у сукупності припадає дві третини населення світу, 90% глобального ВВП і більше 80% глобальної торгівлі. Група прийшла до єдиної думки, що мінливі і безладні рухи валют небажані.
Але в підсумковому комюніке учасники саміту втрималися від того, щоб називати проблемні валюти поіменно. G20 закликала до більшої гнучкості обмінного курсу в країнах з більшими валютними надлишками, явно маючи на увазі Китай. На Китай тиснуть США та інші торговельні партнери, що закликають дати жорстко контрольованому юаню зміцнитися, щоб скорегувати глобальний торговельний дисбаланс.
G20 попередила про ймовірне вповільнення глобального економічного зростання, але відзначила, що це вповільнення, як очікується, буде помірним. "Його ступінь і тривалість поки важко прогнозувати", - йдеться в заключному комюніке саміту. У комюніке також відзначається, що членам G20 необхідно оцінити перспективи інфляції у світлі збільшення цін на сировину і ймовірне вповільнення зростання.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас