ОПЕК обіцяє стабільність на ринку нафти, але за умови забезпечення своїх інтересів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК обіцяє стабільність на ринку нафти, але за умови забезпечення своїх інтересів

Енергетика
88
У рамках Організації країн-експортерів нафти, ОПЕК, 17-18 листопада відбувся третій саміт глав держав та урядів країн, що входять в ОПЕК. За підсумками саміту була прийнята декларація, в якій учасники висловили свою готовність забезпечити стабільні поставки сировини на ринок, але також не забули і про свої інтереси.
Країни ОПЕК вирішили зосередити свої зусилля на трьох основних сферах: стабільність енергетичного ринку, енергія для стійкого розвитку та енергія і стабільний клімат на світовому ринку. ОПЕК визнає важливість доступної енергії для економічного розвитку і підвищення добробуту у світі. ОПЕК також усвідомлює свою роль як лідируюча організація в сфері забезпечення стабільності на ринку нафти. При цьому в декларації відзначається, що ОПЕК визнає за інвесторами (нафтогазовими корпораціями) право на одержання доходів від видобутку нафти.
У документі також відзначається те, що світ вступив у фазу загальної глобалізації. Даний процес має багато позитивних наслідків, але також підняв декілька негативних питань, включаючи нерівність у розподілі доходів, волатильність на ринку і виникнення прихованих факторів нестабільності.
Центральна роль нафти в економіках країн ОПЕК і всього світу, говориться в декларації, робить стабільність ринку нафти головним пріоритетом організації, оскільки це забезпечує стійкий економічний і соціальний розвиток країн-експортерів. Крім того, ОПЕК визнає важливість даного виду енергії для стабільного розвитку світової економіки і декларує свою готовність уживати всі необхідні заходи для збереження стабільності постачання, але за справедливими цінами, які влаштовують організацію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас