Нафта подорожчала на фоні падіння долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчала на фоні падіння долара

Енергетика
136
Нафта подорожчала в понеділок на фоні зниження долара, а також через те, що декотрі члени ОПЕК вимагають вжити заходів, щоб обмежити зниження їхньої купівельної спроможності.
До 8.40 МСК січневі ф'ючерси на американську легку нафту виросли на 89 центів до $94,73 за барель. Ф'ючерси на нафту сорту Brent виросли на 85 центів до $92,45 за барель.
Саміт ОПЕК завершився в неділю, не давши відповіді на питання, чи згодна група підвищити видобуток на зустрічі 5 грудня, хоча міністри знову повторили обіцянку забезпечити "адекватний" рівень поставок споживачам.
Найбільший інтерес трейдерів викликав заклик Ірану і Венесуели домогтися дій, які компенсують зниження їхніх нафтових доходів, виражених у доларах, наприклад, оцінки нафти відносно кошика валют.
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад сказав, що ринкова ціна органічного палива, включаючи нафту, усе ще нижча від реальної вартості.
"ОПЕК говорить про занижені ціни, і її побоювання щодо долара, який знижується, проникають на ринок", - сказав Марко Перван з ANZ Bank. - "Є безліч підвищуючих новин і немає жодної новини, що сприяє зниженню".
Долар знову впав відносно євро в понеділок після того, як економічна статистика зі США минулого тижня показала найбільше зниження промислового виробництва із січня.
Ціни на нафту можуть подвоїтися до $200 за барель, якщо США атакують Іран, великого експортера "чорного золота", сказав президент Венесуели Уго Чавес під час саміту ОПЕК.
Однак президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив у неділю, що його країна не буде використовувати нафту як зброю, навіть якщо США нападе на Іран через суперечки про ядерну програму Ісламської республіки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас