Бойко проінформував Президента про досягнуті домовленості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко проінформував Президента про досягнуті домовленості

Енергетика
77
Міністр палива та енергетики прогнозує, що 19-25 листопада господарюючі суб'єкти підпишуть контракти про постачання імпортного природного газу в Україну. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента Віктора Ющенка за підсумками зустрічі з Бойком.
Ющенко повідомив міністрові, що вважає за доцільне, щоб підписання угод пройшло в присутності керівництва Кабінету Міністрів.
На зустрічі Бойко проінформував Президента про домовленості досягнуті 15 листопада і відзначив, що переговори з російською стороною можна вважати успішними.
Міністр також проінформував Ющенка, що тепер розробляється фінансовий план Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", готуються різні моделі організації внутрішнього ринку газу на 2008 рік.
Як повідомляло агентство, 15 листопада на переговорах у Москві Україна і Росія погодили принципи формування ринкових цін на імпортний природний газ на середньострокову перспективу.
Раніше повідомлялося, що країни ведуть переговори про поетапний перехід до ринкових цін і тарифів при постачанні газу в Україну і його транзит територією країни в 2011 році.
З 2007 року Україна одержує природний газ по 130 доларів за тис. куб. м на кордоні України і Росії, що на 36,8% більше ціни газу, що поставлявся в 2006 році (95 доларів за тис. куб. м).
Ексклюзивним постачальником газу є компанія "РосУкрЕнерго", що закуповує весь обсяг палива в дочірньої російському "Газпрому" компанії "Газпром експорт" і транспортує до кордону України і Росії.
На кордоні України і Росії газ в "РосУкрЕнерго" купує спільне підприємство "Укргаз-Енерго" і продає його промисловим підприємствам і теплокомуненерго, а також реалізує його "Нафтогазу Україну" для потреб населення, ТКЕ і бюджетної сфери.
Цього року Україна не закуповує газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про постачання через "РосУкрЕнерго" 7 млрд куб. м газу на рік і з Казахстаном про постачання 8,5 млрд куб. м газу на рік, а також з Туркменістаном про постачання 42,5 млрд. куб. м газу на рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас