Європарламент закликає Єврокомісію надавати підтримку Україні для її вступу у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент закликає Єврокомісію надавати підтримку Україні для її вступу у СОТ

Казна та Політика
124
Європейський парламент закликає Європейську комісію та її країн-учасниць надавати політичну й дипломатичну підтримку Україні для її вступу у Світову організацію торгівлі.
Про це сказано в доповіді Європарламенту, текст якого мають Українські Новини.
Також Європарламент закликає Україну усунути перешкоди зі вступу в організацію, які залишилися як на законодавчому, так і на технічному рівнях.
Вітаючи рішення Європейського союзу про надання Україні статусу країни з ринковою економікою, зазначаючи спроби уряду України встановити в країні ефективно функціонуючу ринкову економіку, Європарламент закликає консолідувати ці успіхи й належним чином контролювати й виправляти ті спотворення в економіці, які існують.
У тому числі Європарламент закликає Єврокомісію й Кабінет Міністрів України провести відкриту дискусію разом з громадськістю перед рішенням про включення країни в зону вільної торгівлі, і зазначає, що вступ України в цю зону буде мати позитивний ефект у довгостроковій перспективі, але може також вплинути в коротко- і середньострокових періодах з боку країн Східної Європи - членів ЄС.
Також Європейський парламент просить Єврокомісію здійснювати для України всіляку технологічну й фінансову підтримку в цьому процесі, а також сприяти подальшій лібералізації ставлення до України як до країни, що виконала низку необхідних вимог Конвенції Міжнародної організації праці.
Як повідомляло агентство, Україна погодила з Киргизстаном умови вступу у СОТ.
Раніше Киргизстан наполягав на врегулюванні питання боргу України до підписання документів з СОТ.
Україна заявляла, що такий борг є не державним, а корпоративним.
Сума боргу - близько 27,3 млн. доларів.
14 листопада Кабмін ухвалив рішення щодо надання Киргизстану гуманітарної допомоги на 27,3 млн. доларів.
Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сподівається, що звіт робочої групи зі вступу України у Світову організацію торгівлі буде завершено до кінця нинішнього року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас