Польща не відкидає скасування візового мита для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща не відкидає скасування візового мита для українців

Казна та Політика
144
Польща не буде блокувати в'їзд українських громадян на свою територію після вступу в Шенгенську зону.
Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Ганна Фотига.
Вона прокоментувала інформацію польського видання "Газета Виборча" щодо нової постанови МЗС Польщі, відповідно до якої громадяни пострадянських країн змушені будуть заплатити 75 євро за польську візу. Автор статті підкреслює, що така ціна занадто висока для українців, білорусів і росіян.
МЗС Польщі дійсно запропонував установити за національну довгострокову візу (більше 90 днів) ціну в розмірі 75 євро. У той же час не виключене скасування візових оплат і пільгова візова політика для країн Східної Європи.
Міністр нагадала, що перед вступом у Шенгенську зону Польща має намір підписати з Україною угоду про спрощення візового режиму для українських громадян. В угоді планується передбачити скасування плати за візи для 14 категорій громадян.
Як відомо, Польща ввійде в Шенгенську зону в ніч із 20 на 21 грудня цього року.
Раніше Деньги писали про те, що з кінця 2007 року 9 нових країн Шенгенської зони (Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія та Естонія) почнуть видавати українцям шенгенські візи.
Деньги також повідомляли, що з першого грудня поточного року українці будуть платити за одержання в'їзної візи в Республіку Польща 35 євро.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас