Москва боїться успіхів Києва на шляху до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва боїться успіхів Києва на шляху до СОТ

Казна та Політика
373
Україна стрімко обганяє Росію на шляху вступу до СОТ і може стати новим членом Світової організації торгівлі (WTO) уже через місяць. Приєднання Росії до СОТ в цьому випадку може бути знову відсунуто, оскільки прийдеться мати справу з новим непоступливим переговорником.
Так, за словами Президента Віктора Ющенка, всі формальні перешкоди для вступу України до СОТ зняті: фінальний протокол з Киргизією, що виступала останньою перешкодою на цьому шляху, підписаний.
З погляду законодавства перешкод для України практично не існує. Приблизно через два тижні Робоча група з СОТ зможе оприлюднити підсумковий звіт, а потім у грудні ініціювати спеціальне засідання Генради СОТ для розгляду питання про вступ України в цю організацію, пише "Незалежна газета". Єдина важлива формальність, яку неможливо дотримати без діючого парламенту, - відсутнє підсумкове рішення ВР про намір держави вступити до СОТ.
Коментуючи український прорив до СОТ і його можливі наслідки для Росії, українські і російські аналітики висловлюють найчастіше протилежні думки. Однак всі вони не заперечують, що в Києва з'явиться новий потужний важіль впливу на Москву, а от скористається він ним чи ні - це окреме питання. Особливо він актуальний на фоні прийдешньої зміни українського уряду і можливого приходу на прем'єрський пост Юлії Тимошенко, що славиться своїми здібностями витягати максимум вигоди з будь-яких ситуацій, пише "Незалежна газета".
Учора Деньги писали про те, що, відповідно до вчорашньої заяви Президента Віктора Ющенка, Україна вступить до СОТ до кінця року.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас